Conceptul de Dream management vine cu o solutie inovativa de rezolvare a fluctuatiei mari de personal şi lipsei de motivaţie a angajaţilor, atunci cand motivatia extrinseca a incetat sa functioneze.
Conceptul de “Dream Management” se adreseaza retrentiei angajatilor si fenomenului ‘decuplării’ celor care îşi dau demisia fără să plece, a celor care continuă să vină la serviciu şi să încaseze un salariu full time, deşi ei se implică part-time.
Ce face un angajator pentru a creea o echipa unita? Pentru a motiva personalul si a creea un mediu de lucru placut si stimulant? Cat de dispus este angajatorul sa investeasca pentru ca oamenii chiar sa “tina” la companie?
Poate este vorba de mai putin decat crezi. Sau de altceva.
Dream management-ul porneste de la premise ca misiunea ultimă a oricărei organizaţii sau companii este ca aceasta să devină cea mai bună versiune a ei însăşi, iar acest lucru se poate realiza doar dacă oamenii care lucrează acolo sunt cea mai bună versiune a lor înşişi.
CE ESTE UN ATELIER DE DREAM MANAGEMENT?
In compania in care a fost implemantat programul de Dream Management, oamenii au reuşit să îşi îndeplinească vise de mult închise într-un sertar al minţii: să îşi continue studiile, să iasă din datorii, să îşi cumpere o locuinţă, să călătorească, să renunţe la fumat, să adopte un copil. În mod paradoxal, unii au fost ajutaţi chiar şi să îşi găsească un job mai bun altundeva, dar angajamentul ferm de a sprijini oamenii să îşi îndeplinească visele, oricare ar fi acestea, iar fluctuaţia de personal a scăzut de la 360% la 40%, iar asta a condus la o transformare a modelului de business şi o creştere semnificativă a cifrei de afaceri.
Atelierul de “Dream Management” este locul unde vii ca să îţi întâlneşti visurile: cele pe care le-ai îngropat bine într-un cotlon de minte, sau cele la care te gândeşti mereu dar nu mai crezi şi speri că se vor mai realiza în viaţa asta. Acest fenomen creste nivelul de constientizare individual si conduce spre asumarea raspunderii pentru actiunile individuale.